Het verhaal van: Kees en zijn bouwkavels Horst, Gilze
Binnenkort heeft Kees van Opstal niet één, maar drie buren. Hij gaat de stal op zijn erf afbreken en daar komen twee woningen voor terug. Klijsen mocht de kavels voor hem verkopen, en begeleidde hem tijdens het hele proces. ,,Dat was supergoed.”
Al een tijd dacht Kees na over de voortgang van zijn bedrijf. Hij heeft geen opvolging en het houden van rundvee was alleen mogelijk als hij in nieuwe, dure vloeren zou investeren. Hij wilde graag iets anders gaan doen met zijn stal.
Beste oplossing
Op een beurs kwam hij Ard Klijsen tegen. ,,Die wees mij op de ruimte-voor-ruimte regeling. Zo is het balletje gaan rollen…” Kees dacht er goed over na en besloot deel te nemen aan de regeling. Die regeling houdt in dat hij zijn stal sloopt en die ruimte mag gebruiken voor woningbouw. ,,Dat was voor ons de beste oplossing. Zo konden we zorgen dat het slopen van dat gebouw toch nog wat oplevert.”
In zijn geval leverde de ruimte van de stal ruimte op voor twee woningen, ofwel twee kavels. Voor het zover was, vond er eerst een hele procedure plaats. Van het wijzigen van een bestemmingsplan tot bodem- en stikstofonderzoeken: er was van alles nodig.
Tijdens dit hele proces heeft Klijsen Kees ondersteund. ,,Die begeleiding was supergoed. Ik heb alle vertrouwen in Klijsen en ken Ard ook al lang. Hij is snel bereikbaar, ook in de avonduren, en je kunt er echt van op aan.”
Meerdere bieders
Nadat het proces doorlopen was, kwamen de kavels op de markt. Klijsen plaatste ze op Funda, Facebook, buitenstate.nl en de eigen website. ,,Binnen enkele dagen hadden we meerdere bieders per kavel. Het was heel spannend, maar er was echt veel interesse. Als we tien kavels meer hadden gehad, waren ze ook weggeweest!”
Kees kijkt tevreden terug op het proces. ,,Het heeft voor ons gevoel best lang geduurd, maar we horen van alle kanten dat dat juist heel erg meevalt. Half februari gaan we starten met de sloop, daarna moet de grond nog bouwrijp gemaakt worden. Rond 1 april hopen we zover te zijn dat we het over kunnen dragen aan de nieuwe eigenaren. Dan hebben we niet één buurman, maar drie buren. Of ik daar tegenop zie? Nee hoor, helemaal niet juist!”