Klijsen Makelaardij
Naar de homepagina Menu

Nieuws en actualiteiten

Hogere opbrengst en snellere verkoop via Buitenstate

De woningmarkt in het buitengebied heeft haar eigen dynamiek en regels. Dat een gespecialiseerde makelaar dan daadwerkelijk meerwaarde levert, is het afgelopen decennium gebleken uit de groei en naamsbekendheid van Buitenstate. Momenteel bestaat het Buitenstate netwerk uit 20 zelfstandige NVM-makelaarskantoren op bijna 40 locaties.

Jaar-in-jaar-uit blijkt dat transactieprijzen van woningen in het buitengebied bij Buitenstate makelaars hoger liggen dan bij de concurrentie. In het afgelopen jaar bedroeg dit verschil ongeveer 25.000 euro. De gemiddelde vraagprijs bij Buitenstate is € 501.121 (concurrentie € 478.127) en de gemiddelde transactieprijs € 481.713 (concurrentie € 458.074). De cijfers bevestigen niet alleen dat een hogere opbrengst bij verkoop wordt bereikt, maar ook dat Buitenstate makelaars met name makelen in het duurdere segment. In 2018 tekent de dominante positie van Buitenstate in het buitengebied zich steeds sterker af. Maar liefst 297 transacties (transactievolume € 140 miljoen) werden vorig jaar uitgevoerd ten opzichte van 86 voor de nummer twee.

Snelle specialist

Frappant is ook dat de gemiddelde verkooptijd in 2018 bij Buitenstate, vergeleken met 2017 sterk is gedaald: van 403 dagen naar 248 dagen. Ook vergeleken met de concurrentie verkopen Buitenstate woningen sneller. Ze staan bij de concurrent gemiddeld 263 dagen te koop. Je kunt de champagne bij Buitenstate dus gemiddeld 14 dagen eerder laten knallen.

Het fijnmazig netwerk van Buitenstate makelaars vormt slechts 1% van de makelaars in Nederland die vrijstaande woningen in het buitengebied verkopen. Toch heeft Buitenstate een relatief groot marktaandeel. ‘Buitenstate Makelaars zijn onderscheidend door hun specialisatie en het is goed dat cijfers dit beeld bevestigen,’ stelt Ard Klijsen van Klijsen Makelaars & Taxateurs uit Oosterhout. ‘Steeds meer (ver)kopers weten Buitenstate te vinden. Immers, het buitengebied is een specialisatie. We staan als specialist sinds tien jaar sterk in de markt en daar doen (ver)kopers hun voordeel mee.’

Noot voor de redactie:

Meer informatie via Buitenstate Office, Linda Huisman, T 06 44 54 38 15.


Terug naar het overzicht

www.klijsen.nl maakt gebruik van cookies - lees meer of sluit deze melding