Klijsen Makelaardij
Naar de homepagina Menu

Nieuws en actualiteiten

Vrijkomende agrarische bebouwing verdient goede herbestemming

Herbestemmen of slopen. Dit zijn de beide uitersten van de oplossing voor de toenemende leegstand van boerderijen en agrarische bedrijfsruimten. Zo niet, dan zet de verloedering en verrommelingvan het platteland door, meent de NVM-vakgroep Agrarisch & Landelijk Vastgoed (NVM A&LV). Vorige week presenteerde de NVM haar notitie* over een vitale toekomst voor het Nederlandse buitengebied.

Lees verder
Markt voor Agrarisch vastgoed veert op

De agrarische markt in Nederland is sterk in beweging. De melkprijs is gestegen en de introductie van het fosfaatrechtenstelsel in de melkveehouderij treedt naar verwachting per 1 januari 2018 in werking. Pluimveehouders zijn opgeschrikt door de fipronil-affaire en varkenshouders in Noord-Brabant worden geconfronteerd met strengere milieu-eisen die eerder moeten worden ingevoerd. De impact van deze ontwikkelingen op de vastgoedmarkt is groot. Dit zijn de kernpunten uit het tweede NVM Agrarisch & Landelijk Vastgoedbericht (NVM A&LV-bericht) dat vandaag verschijnt.

‘Verheugend is dat landbouw in de komende regeerperiode weer de aandacht krijgt die het verdient’, zegt voorzitter Ard Klijsen van NVM vakgroep Agrarisch & Landelijk Vastgoed (NVM A&LV).

Lees verder

www.klijsen.nl maakt gebruik van cookies - lees meer of sluit deze melding