Klijsen Makelaardij
Naar de homepagina Menu

Nieuws en actualiteiten

Fosfaatreductieplan: melkvermindering of GVE-reductie

Melkveehouders moeten in 2017 kiezen tussen de ‘melkgeldregeling’ of de ‘GVE-reductieregeling’. Voor de meeste bedrijven zal deelname aan de ‘GVE-reductieregeling’ de beste keuze zijn. In dit bericht worden beide regelingen uitgelegd op basis van de nu beschikbare informatie. Diverse details zullen in de uiteindelijke regeling opgenomen moeten worden en zijn nog niet bekend. Vooruitlopend op het fosfaatreductieplan, dat waarschijnlijk op 1 maart 2017 in werking treedt, heeft FrieslandCampina per 9 januari 2017 een standstil afgekondigd.

Lees verder
Wetsvoorstel fosfaatrechten met wijzigingen aangenomen

De Tweede Kamer heeft op 6 december 2016 ingestemd met het wetsvoorstel fosfaatrechten. Daarnaast zijn een aantal belangrijke amendementen aangenomen die o.a. regelen dat het fosfaatrechtenstelsel zonder zicht op derogatie niet wordt ingevoerd, grondgebonden bedrijven niet generiek afgeroomd worden en de fosfaatrechten bij uitscharen op 2 juli 2015 toegewezen kunnen worden aan de uitschaarder. Daarnaast wordt voorzien in een ruimere knelgevallenregeling. Deze moet echter nog worden uitgewerkt. 

Lees verder
Boerderij met een agrarische bestemming moeilijk te verkopen

Het wonen in een voormalige boerderij met een perceel waarop een aantal agrarische gebouwen staan, is voor veel mensen een droom. Om van deze droom werkelijkheid te maken is, zoals jullie weten, veel kennis nodig welke wij als agrarisch NVM-makelaar in huis hebben. Op dit moment loop ik tegen zo een situatie aan: Een voormalig melkveebedrijf op circa 3 hectare dat nog niet het juiste bestemmingsplan heeft en daarom een risicovolle onderneming voor de koper lijkt.

Lees verder

www.klijsen.nl maakt gebruik van cookies - lees meer of sluit deze melding