Klijsen Makelaardij
Naar de homepagina Menu

Nieuws en actualiteiten

Agrarische sector maakt op vele fronten goed 2017 door

Melkveehouders haalden meer marge door de sterk gestegen melkprijzen, terwijl het saldo van akkerbouwbedrijven juist iets afnam. Beide sectoren kenden in 2017 een hoger aantal verkochte bedrijven en een lichte stijging van grondprijzen. Afgelopen jaar zijn 294 agrarische bedrijven door NVM-makelaars verkocht, 22 meer dan een jaar eerder. 

Lees verder
Meer verkopen en hogere transactieprijs door gespecialiseerde makelaar buitengebied

Vrijstaande woningen in het buitengebied die worden verkocht via Buitenstate Makelaars (32 samenwerkende NVM makelaars met specialisatie in landelijk wonen) genereren gemiddeld een hogere vraag- en transactieprijs. Daarnaast heeft de Buitenstate Makelaar 6,5 keer meer verkocht in het buitengebied dan zijn collega. Dit bleek uit data van Realworks, de grootste makelaarsdatabase in Nederland en onderdeel van de NVM.

Lees verder
Financieren van agrarische objecten biedt kansen

Uit onze praktijk als NVM Makelaar en/of Taxateur van Agrarisch & Landelijk Vastgoed blijkt dat de markt in beweging is. Ook op het gebied van financiering treden er veranderingen op. Financiering is niet altijd eenvoudig. Veel kopers zien op tegen dit proces, als zij een woning met agrarische bestemming op het oog hebben. Voor ons natuurlijk een kans om ze daarin bij te staan. In de eerste column van 2018 wil ik daarom graag een aantal oplossingen aandragen, die wij zelf in onze praktijk kunnen toepassen voordat het object op de markt verschijnt.

Lees verder

www.klijsen.nl maakt gebruik van cookies - lees meer of sluit deze melding