Klijsen Makelaardij
Naar de homepagina Menu

Nieuws en actualiteiten

Betrek bedrijfsgebouwen in liberale pachtbeleid

Onlangs heeft de Tweede Kamer landbouwminister Carola Schouten gevraagd om een brief waarin de stand van zaken rond het pachtbeleid uit de doeken wordt gedaan. Met het sterk veranderende buitengebied in Nederland is de noodzaak groot om het pachtdossier op de huidige en toekomstige marktsituatie af te stemmen. NVM Agrarisch & Landelijk Vastgoed (NVM A&LV) werkt daar zoals altijd graag constructief aan mee.

Lees verder
Column Ard Klijsen juni 2018, Handel in fosfaatrechten verloopt transparant

Begin dit jaar is het fosfaatrechtenstelsel in werking getreden. Doel daarvan is om onder door de EU vastgestelde fosfaatplafond in dierlijke mest te blijven. Met dit stelsel is tevens de handel in fosfaatrechten van start gegaan. Daarmee kunnen stoppende melkveehouders hun fosfaatrechten –verkopen aan boeren die willen uitbreiden naar meer melkkoeien en daarvoor fosfaatrechten nodig hebben.

Lees verder
Markt voor landelijke woningen vaart eigen koers

Sinds ruim een jaar wordt de markt voor landelijke woningen door de NVM in opdracht van Buitenstate makelaars in kaart gebracht. Dat zijn unieke cijfers. Want specifiek data voor deze markt - vrijstaande woningen, ‘landelijk gelegen’ en/of ‘buiten de bebouwde kom’- bestonden nog niet. De cijfers worden aangevuld met de NVM-cijfers van ‘woonboerderijen’. Zo ontstaat een transparant beeld van deze zeer diverse markt die, zoals blijkt uit de data, haar eigen koers vaart.

Lees verder

www.klijsen.nl maakt gebruik van cookies - lees meer of sluit deze melding