Klijsen Makelaardij
Naar de homepagina Menu

Uw nieuwe woning?

Terug naar het overzicht

TETERINGEN Tilburgse Baan 4

€ 685.000,- k.k. /

Dit is uw kans om uw eigen woning te bouwen op eigen grond in bosrijke omgeving !

Op een werkelijk prachtige en unieke locatie in Teteringen, tussen Oosterhout en Breda, heeft u de mogelijkheid uw eigen woning te bouwen. Wellicht is de locatie u wel bekend. Daar waar voorheen, tussen het groen verscholen, villa “Princentafel” stond, is nu een bouwkavel gesitueerd, een woonkavel.
- Ten behoeve van de bouw van 1 vrijstaande villa
- Permanente bewoning toegestaan i.v.m. woonbestemming
- Perceeloppervlakte ca. 9.384 m2 waarvan circa 1.140 m2 bouwvlak
- Inclusief bouwplan, ontworpen door architect Arend Groenewegen
- Het staat de koper vrij om huidig bouwplan over te nemen of om zelf een eigen
droomhuis te ontwerpen, eventueel met een eigen architect
- Thans mag er gezien het huidige bestemmingsplan gebouwd worden: 600 m3 (+ bepaalde inhoud vergunningvrij),
goothoogte 4,5 m
- Er is een nieuw bestemmingsplan voor buitengebied Teteringen in ontwerp dat naar
verwachting eind 2021 in werking zal gaan. Belangrijkste verschillen hierin zijn dat het mogelijk is 750 m3 te bouwen (met 6 m goothoogte en 9 m nokhoogte) + onderkeldering + 100 m2 bij- of aangebouw. Het nieuwe bestemmingsplan is te vinden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.


De historie van de locatie

In de 18e eeuw was dit een heidegebied waar grootschalige legeroefeningen en schijngevechten werden gehouden. Ter plaatse van de Princentafel had in de 18e eeuw Prins Willem V, Erfstadhouder van Groningen, zijn kampement opgeslagen. Soms oefenden er meer dan 30.000 manschappen onder toeziend oog van Willem V.

Dat zij niet op een droogje hebben gezeten blijkt wel uit de verscheidene flessen die daar gevonden zijn.

Langs de Tilburgsebaan was toen ook een schietbaan aangelegd waarvan nog steeds de sporen te herkennen zijn.

Allerlei vondsten bevestigen dat in dit gebied ook de Britse troepen gelegerd waren, die ook de z.g. Engelsche Bergen zouden hebben opgeworpen. Waarschijnlijk zijn dit overblijfselen van drie vroegere kogelvangers.


De omgeving

Het gebied rondom de kavel is zeer bosrijk en is eigendom van Vereniging Natuurmonumenten. Dit natuurgebied heet de Oosterheide of Kalix Berna en heeft een omvang van 106 ha. Er zijn wel 70 boomsoorten aangeplant, meest naaldhout. Sommige lanen zijn met ongebruikelijke combinaties van loof- en naaldboomsoorten beplant.

Teteringen is een wijk en voormalig kerkdorp in de gemeente Breda, provincie Noord-Brabant. De wijk is gelegen tussen Breda en Oosterhout. Een van de belangrijkste verkeersaders van Breda naar Oosterhout, de Oosterhoutseweg (Straatweg nr. 27), loopt door Teteringen heen. Uitvalswegen zijn goed bereikbaar. De wijk Teteringen telt 7.085 inwoners (bron: CBS 2012). Teteringen, maar ook het aangrenzende Oosterhout, beschikt over alle benodigde voorzieningen zoals supermarkten, winkels, scholen, sportaccommodaties en uitgaansgelegenheden.


Vigerend bestemmingsplan Buitengebied Teteringen

De locatie ligt in het bestemmingsplan Buitengebied Teteringen. Hierin is de locatie bestemd tot ‘Woondoeleinden’. In de omgeving liggen nog de bestemmingen ‘Bosgebied’, ‘Recreatiewoningen’ (2x), verkeer en agrarisch met landschapswaarden. De locatie van de woning ligt ingeklemd tussen het bosgebied, dat deels ook nog is aangewezen als Natuur Netwerk Brabant.

Het onderhavige plan kent een bestaande bouwtitel voor de bouw van een woning. Indien hiertoe een verzoek zou worden ingediend passend binnen de regels uit het vigerende be- stemmingsplan zou hier sprake zijn van een zogenaamde gebonden beschikking.

Op grond van het vigerende bestemmingsplan Buitengebied Teteringen gelden de volgende regels voor de bestemming ‘Woondoeleinden’.

Specificaties
Bouwgrond 9.384 m2 perceeloppervlak
Ligging Aan bosrand, aan rustige weg, beschutte ligging, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen

Neem contact met ons op

Vrijblijvend meer weten over Tilburgse Baan 4 in TETERINGEN? Aarzel niet en neem contact met ons op via onderstaand formulier.


 

* Deze velden zijn verplicht

www.klijsen.nl maakt gebruik van cookies - lees meer of sluit deze melding