Klijsen Makelaardij
Naar de homepagina Menu

Uw nieuwe woning?

Terug naar het overzicht

STEENBERGEN Drie Lindekensweg 7

Eengezinswoning, vrijstaande woning

De map wordt geladen…

De kaart openen / sluiten

Verscholen achter het groen in de directe nabijheid van de A4 ligt deze semi-bungalow met vrijstaande dubbele garage, royale oprit en tuin rondom. Het betreft hier een agrarisch gebied. Hierdoor heeft u geen directe buren, maar een vrij uitzicht over de gewassen. Vanaf deze locatie zijn de voorzieningen van Steenbergen goed bereikbaar.

Bijzonder aan dit object is enerzijds de ligging direct tegen de Rijksweg A4 en anderzijds het Mussenreservaat dat links van de woning is gelegen, grenzend aan de tuin. Het Mussenreservaat is aangelegd als compenserende, mitigerende maatregel in het kader van de Flora en Fauna wet vanwege de aanleg van de A4 Dinteloord- Bergen op Zoom. Het ‘reservaat’ is bedoeld als foerageerplaats en beschuttingsplek voor huismussen, een beschermde diersoort.

Steenbergen en omgeving
Steenbergen is een Oranjestad en is sinds 1 januari 1997 de hoofdplaats van de gemeente Steenbergen, de samenvoeging van de voormalige gemeenten Steenbergen en Kruisland, Dinteloord en Prinsenland en Nieuw-Vossemeer. De kerkdorpen De Heen, Kruisland en Welberg behoorden al bij Steenbergen, zodat de nieuwe gemeente uit zes kernen bestaat. Elk met een eigen karakter.
De gemeente Steenbergen heeft ruim 23.000 inwoners en een oppervlakte van plus minus 160 km². Qua oppervlakte is Steenbergen hiermee de op één na grootste gemeente van Brabant. Het is een van oorsprong agrarische gemeente, waarbij de kernen Steenbergen en Dinteloord een meer industrieel en detailhandels karakter hebben. Steenbergen is via de Steenbergse Vliet verbonden met het Volkerak. Daarnaast is het gelegen aan de rijksweg N259 en aan de A4.
De woning inclusief mussenreservaat is gelegen op een totaalperceel van 3587m², heeft een oppervlakte van circa 137m² (gebruiksoppervlak wonen + overige inpandige ruimte) en kent de navolgende indeling:

Begane grond

Entree/hal/gang
Vanuit de ruime hal met aansluitend een gang heeft u toegang tot bijna alle vertrekken. De ruimte is afgewerkt met een laminaatvloer, granol wandafwerking en een zachtboardplafond. U treft hier tevens een garderoberuimte, radiator en de vlizotrap naar de verdieping aan.

Woonkamer
Direct rechts treft u de lichte woonkamer aan welke is voorzien van een planken vloer, behang wanden, houten plafonddelen (planket) en radiatoren waarvoor radiatorbekleding is geplaatst.

Keuken
Links van de entree heeft u toegang tot de dichte keuken. Deze is afgewerkt met deels betegelde wanden waarboven stucwerk, een laminaatvloer en een stucwerk plafond waarin spots. Verder beschikt de keuken over een net, licht interieur bestaande uit onderkastjes in L-vorm opgesteld waarop een kunststof werkblad (houtfineer) met 1 ½ spoelbak en inbouwapparatuur zoals keramische kookplaat (4-pits), RVS afzuigkap en oven. De separate kastenwand zorgt voor extra bergruimte. Doordat de keuken is voorzien van grote raampartijen betreft het hier een zeer lichte ruimte.

Bijkeuken
De bijkeuken is via de keuken bereikbaar en beschikt over een tegelvloer in houtmotief, wasmachine- en drogeraansluitingen, een buitendeur, radiator en is verder afgewerkt met stucwerk wanden en plafond. Zowel de meterkast als de stookruimte zijn in de bijkeuken gesitueerd.

Badkamer
Deze in lichte kleurstellingen afgewerkte badkamer is volledig betegeld, is voorzien van een zachtboardplafond en beschikt over een douchecabine, vaste wastafel, radiator en natuurlijke ventilatie.

Toiletruimte
De toiletruimte is in dezelfde kleurstellingen als de badkamer afgewerkt, is deels betegeld en heeft een zachtboard plafond. Verder zijn er een staand toilet, fonteintje, radiator en natuurlijke ventilatie in de ruimte aanwezig.

Slaapkamers
Op de begane grond treft u twee slaapkamers aan. Beide kamers zijn voorzien van een laminaatvloer, behang wanden en een zachtboardplafond. De grootste slaapkamer beschikt over een twee vaste kasten.

Verdieping (houten vloer)

Middels een vlizotrap heeft u toegang tot de royale verdieping welke is ingedeeld met een overloop en twee (slaap)kamers.

Overloop
De overloop is ruim opgezet en is afgewerkt met een vinyl vloerbedekking, stucwerk wanden en een gipsplaten plafond.

Slaapkamers
Aan weerszijden van de overloop ligt een (slaap)kamer. Deze kamers zijn voorzien van een vinylvloerbedekking, stucwerk wanden en gipsplaten plafond. Op een van de kamers is de huurboiler gesitueerd en zijn twee kastenwanden aanwezig.

Buiten / garage
Rondom de woning is een privacyvolle tuin gesitueerd. De achter- c.q. zijtuin beschikt over een prettig terras, diverse perken, een vijverpartij en een blokhut. Aan de voorzijde treft u een ruime, beklinkerde oprit aan, welke de mogelijkheid biedt om een 4-tal auto’s te plaatsen. Grenzend aan de oprit ligt de dubbele vrijstaande stenen garage met betonvloer en spouwmuren. Het dak van de garage is voorzien van een stalen constructie met houten liggers, asbestplaatjes en een bitumen dakbedekking. De ruimte is toegankelijk middels een tweetal kanteldeuren.

Mussenreservaat
Het Mussenreservaat is aangelegd als compenserende, mitigerende maatregel in het kader van de Flora en Fauna wet vanwege de aanleg van de A4 Dinteloord- Bergen op Zoom. Het ‘reservaat’ is bedoeld als foerageerplaats en beschuttingsplek voor huismussen, een beschermde diersoort. Zowel de leefomgeving als de huismus is beschermd. De leefomgeving, ook wel habitat genoemd, is beschermd via de Flora- en faunawet. Belangrijke habitat-elementen als nesten, schuilplaatsen en gezamenlijke slaapplaatsen (roesten) zijn daarmee het jaar rond beschermd. Dat houdt in dat deze habitat-elementen niet zonder mitigerende (vooraf getroffen, vervangende) maatregelen mogen worden verwijderd, onbruikbaar gemaakt of afgesloten bij werkzaamheden als dakrenovaties, aanbrengen van zonnepanelen, groenbeheer, en dergelijken. Maar ook de vogel zelf, alsmede eieren en jongen, zijn in Nederland beschermd.

Essentieel voor het duurzaam kunnen herbergen van de (15 paar) huismussen, zijn:
1. voldoende nestgelegenheid (dus minstens 15 broedplaatsen);
2. dekking tegen predatie (sperwer etc.) en dienend als geschikte gezamenlijke slaapplaats, jaarrond beschikbaar (want standvogel);
3. voldoende voedsel, jaarrond beschikbaar (want standvogel);
4. een onbegroeide plek met mul, fijn zand in de voile zon voor een periodiek zandbed;
5. een drinkplaats.

Om bovenstaande in stand te houden is het noodzakelijk om eens in de 3 tot 5 jaar het reservaat terug te brengen in de richting van de beginsituatie. Hierbij moet gedacht worden aan:
- Onderhoudswerkzaamheden als het scheren van de coniferen, de klimop en het snoeien van hagen, vlinderstruiken etc.
- Het rooien van spontaan opgeslagen struweel in de opperviakte met ruigte, het maaien van de ruigte zelf.
- Het verwijderen van pioniervegetatie uit het zandbed.
- Het vrijzetten van de oever langs de watergang.

· Het mussenreservaat is ingericht als mitigerende maatregel in het kader van de Flora en Faunawet. Door deze aanleg kon de bebouwing die daar eerst aanwezig was (boerderij/vogelopvang) gesloopt worden en de A4 worden aangelegd. De huidige situatie voldoet daarmee aan de Flora en Fauna wet.
· Op het moment dat er wat aan het perceel verandert wat de mussenpopulatie verstoort en/of nesten vernietigt, kan er sprake zijn van een overtreding van de Flora en Fauna wet. Handhaving van deze wet gebeurd door het RVO.
· Op het moment dat een nieuwe eigenaar het perceel anders wil inrichten is het verstandig om dit in overleg met RVO te doen, om te voorkomen dat de Flora en Fauna wet overtreden wordt.
· Het perceel is dus specifiek ingericht en vraagt om een bepaald onderhoudsregime. De verantwoordelijkheid hieromtrent ligt bij de koper. De koper moet zich houden aan de Flora en Fauna wet (nu Wet natuurbescherming).
· Om er voor te zorgen dat de bepalingen omtrent het mussenreservaat ook in opvolgende overeenkomsten zullen worden opgenomen, wordt er een kettingbeding met boetebeding aan verbonden.

Algemeen
- De woning is voorzien van houten kozijnen waarin grotendeels dubbele beglazing;
- Ter plaatse van de woonkamer en keuken zijn rolluiken aanwezig;
- Zowel de woning als de garage zijn in spouw gebouwd;
- De meterkast bestaat uit 6 groepen, een kookgroep en 3 aardlekschakelaars;
- Warm water via een huurboiler – merk Daalderop;
- Verwarming middels een olie-gestookte kachel;
- Achter de garage ligt een olietank. Dit is een 1200 liter tank en thans nog in gebruik.

Specificaties
Soort woonhuis Eengezinswoning, vrijstaande woning
Bouwjaar 1968
Woonoppervlakte 96 m2
Overige inpandige oppervlakte 42 m2
Perceeloppervlakte 3.587 m2
Externe bergruimte 42 m2
Inhoud 549 m3
Indeling
Aantal slaapkamers 4
Aantal verdiepingen 2
Voorzieningen Rolluiken
Energie
C.V.-ketel VR
Isolatie Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming C.v.-ketel
Warm water Elektrische boiler huur
Buitenruimte
Ligging Aan drukke weg, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen
Tuin Tuin rondom
Achtertuin 41 m2 (7m diep en 6m breed)
Garage Vrijstaande stenen garage

Neem contact met ons op

Vrijblijvend meer weten over Drie Lindekensweg 7 in STEENBERGEN? Aarzel niet en neem contact met ons op via onderstaand formulier.


 

* Deze velden zijn verplicht

Player wordt geladen...

Voorzijde / Straatbeeld
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Voorzijde / Straatbeeld
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Woonkamer
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Keuken
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Werkkamer
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Hal
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Slaapkamer
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Badkamer
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Zolder
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Zolder
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Zolder
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Terras
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Tuin
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

www.klijsen.nl maakt gebruik van cookies - lees meer of sluit deze melding