Klijsen Makelaardij
Naar de homepagina Menu

Uw nieuwe woning?

Terug naar het overzicht

OOSTERHOUT Tilburgse Baan 5

Eengezinswoning, vrijstaande woning

Idyllisch wonen!

In een woord idyllisch te noemen; dit geldt zowel voor dit karakteristieke woonhuis als voor deze fijne bosrijk locatie! Heerlijk wonen in een rustige woonomgeving grenzend aan de bossen en toch op korte afstand van de voorzieningen van Oosterhout en uitvalswegen.

Op grondgebied van Natuurmonumenten ligt dit vrijstaande Rijksmonumentale woonhuis - zijnde een voormalige tuinmanswoning - met riante schuur (voormalige veestal) en kippenhok; beiden eveneens Rijksmonumentaal. Het betreft hier een eigendom belast met erfpacht en opstal.

De woning is recentelijk (2017 / 2018) conform de geldende regels gerenoveerd en gemoderniseerd. Hierbij zijn onder meer de keuken en de gehele verdieping aangepakt waardoor het thans een volwaardige eengezinswoning betreft. Zo beschikt de woning over een sfeervolle woonkamer, een praktische werk-/speelkamer, een moderne woonkeuken, drie ruime slaapkamers en een moderne badkamer. De woning is, tezamen met de grote schuur en het kippenhok, op een perceel van circa 984m² gesitueerd.

Al met al een uniek object op een grandioze locatie midden in de natuur waar u kunt genieten van rust en ruimte. De foto’s, plattegronden en video geven u alvast een eerste impressie, echter krijgt u alleen tijdens een bezichtiging de juiste indruk van de sfeer, ruimte en mogelijkheden die dit bijzondere object u te bieden heeft.

**Verkoop bij inschrijving **
De woning wordt verkocht bij inschrijving
Richtprijs opstallen en erfpachtrecht 300.000,- euro kosten koper
De gemelde prijs van 550.000,- is enkel vermeld om de juiste doelgroep te kunnen bereiken

Uiterlijk inschrijfdatum: donderdag 13 juni 2019, 09.00 uur.
Inschrijfformulier en -voorwaarden bij makelaar verkrijgbaar.

Kenmerken
Type woning: Vrijstaande woning - voormalige tuinderswoning - met vrijstaande schuur en kippenhok
Bouwjaar: Circa 1915 (woning en schuur) en circa 1909 (kippenhok)
Inhoud woning: Circa 520 m3
Gebruiksoppervlakte wonen: Circa 131 m2
Overige inpandige ruimte: Circa 3 m2
Externe bergruimte: Circa 239 m2
Percelen kadastraal bekend als:
Gemeente Oosterhout, sectie M, nummer 6066, circa groot 0 ha 08 a 04 ca
Gemeente Oosterhout, sectie M, nummer 6082, circa groot 0 ha 01 a 80 ca
Totaal circa groot 0 ha 09 a 84 ca
Nutsvoorzieningen: Aangesloten op water, elektra, gas, riool, CAI en glasvezelkabel;
Isolatie: De woning is voorzien van houten kozijnen waarin deels dubbele beglazing, dakisolatie, vloerisolatie en grotendeels voorzetwanden waartussen isolatie;
Verwarming: CV-ketel, merk Remeha Avanta 28c, bouwjaar ca. 2009, thermostaat-systeem aanwezig, merk Honeywell; ter plaatse van keuken en badkamer vloerverwarming aanwezig;
Warm water: Middels de CV-ketel. T.b.v. de quooker is in de keuken een boiler geplaatst.;
Zonnepanelen: Op het dak van de schuur zijn 16 zonnepanelen geplaatst van 4 kw.;
Bestemming: Wonen;
Ligging: Buitengebied, aan rustige weg, bosrijke omgeving, op korte afstand van voorzieningen en uitvalswegen;
Bijzonderheden:
- Opstallen zijn Rijksmonumentaal, waarvan een uitgebreide omschrijving in de brochure;
- Recentelijk (2017/2018) met behoud van authentieke details gerenoveerd;
- Het object bevat een asbesthoudend rookkanaal waarin een binnenpijp is aangebracht;

**Bijzonderheden t.a.v. het perceel**
• Eigendom belast met erfpacht en opstal;
• Het betreft hier een bestaand recht van tijdelijke erfpacht, ingegaan op 07-12-2011 en eindigende op 30-12-2041, alsmede een tijdelijk en afhankelijk recht van opstal gedurende de erfpachtperiode waardoor de erfpachter eigenaar is van de opstallen en Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten in Nederland de grondeigenaar blijft.
• Canon wordt per 3 jaar geïndexeerd volgens CPI van CBS (2000=100);
• De huidige canon bedraagt jaarlijks 10.965,- euro; per kwartaal te voldoen (2.741,25 euro);
• Indexering was in 2017 en zal einde 2020 weer plaats vinden;
• Het is mogelijk de huidige erfpachtovereenkomst van verkoper over te nemen met ingangsdatum 2011-2041 met huidige canon en voorwaarden;
• Het is tevens mogelijk dat koper kiest voor een nieuwe erfpachtperiode met een nieuwe erfpachtovereenkomst voor een nieuwe periode van 30 jaar met huidige canon tot aan bestaande herzieningsdatum in 2026. Soms kunnen financiële instellingen bij de aanvraag voor hypotheek de eis stellen een nieuwe termijn van erfpacht aan te gaan van 30 jaar.
• Recht van overpad lopende over de oprit richting de velden gelegen achter het perceel;

Indeling begane grond
Hier kunt u genieten van rust, ruimte en comfort. Ter plaatse van de begane grond treft u onder meer een sfeervolle woonkamer, een praktisch en zeer lichte werk-/speelkamer en een moderne keuken aan. De ruimtes zijn allen met behoud van de karakteristieke elementen gerenoveerd en gemoderniseerd.

Hal / Woonkeuken
Het is niet dat er geen voordeur met aangrenzende gang aanwezig is, maar zoals in Brabant gewoonlijk is, komt u ook hier via de achterom binnen. U staat dan direct in de riante hal of in de sfeervolle, modern uitgevoerde woonkeuken. De hal is ruim van opzet, grenst aan alle aanwezige ruimten en beschikt over een meterkast (voldoende groepen, aardlek, krachtstroom, kabelvoorbereiding laadunit en glasvezelkabel) en een trapopgang (bordestrap) naar de verdieping. Verder is de hal afgewerkt met een tegelvloer en stucwerk wanden en geeft u toegang tot de praktische kelder. Ter plaatse van de gemoderniseerde keuken (2018) is voldoende bergruimte aanwezig, zowel in het kook-/spoeleiland als in de separate kastenwand. Als inbouwapparatuur is een inductiekookplaat, vaatwasser en quooker aanwezig. Direct grenzend aan de keuken (middels schuifdeur afsluitbaar) is de bijkeuken met toiletruimte en CV-ruimte gesitueerd.

Woonkamer
Aan de voorzijde van de woning is de sfeervolle woonkamer aanwezig. Deze is voorzien van een gezellige open haard (eveneens gasaansluiting aanwezig), een houten vloer, twee vaste kasten en een aantal authentieke elementen waaronder schuiframen, een balken plafond en een erker met schuiframen en een “sleutel” als afwerking van de ingelegde balk. De ruimte beschikt over een prettig lichtinval door de aanwezigheid van de vele en hoge raampartijen ter plaatse.

Kantoor-/speelruimte
Een heerlijk lichte ruimte die thans dienst doet als kantoorruimte. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om de kamer te laten functioneren als speelkamer of zelfs als slaapkamer. De ruimte is voldoende groot, beschikt over twee grote schuiframen, eikenhouten inbouwkasten en een eikenhouten buro. Verder is de kamer keurig afgewerkt met een laminaatvloer, stucwerk wanden en een sfeervol balken plafond.

De verdieping....
Via de bordestrap in de gang heeft u toegang tot de verrassende verdieping. Hier treft u onder meer een drietal slaapkamers, een badkamer en voldoende praktische bergruimte aan. De overloop beschikt over diverse vaste kasten waarvan een met schuifdeuren waarin de aansluitingen voor de wasapparatuur gesitueerd zijn. De aansluitingen voor een extra wastafel zijn eveneens op de overloop aanwezig. Het dakraam zorgt voor de nodige lichtinval.

Slaapkamers
Van de drie slaapkamers zijn twee slaapkamers in het voorhuis gesitueerd. De beide kamers kennen eenzelfde afwerking en beschikken over een laminaatvloer, stucwerk wanden, balken en spanten in zicht en houten kozijnen waarin enkele beglazing. De kamer linksvoor beschikt over een praktische inloopkast (voorheen oude doorgang naar achterhuis). De hoofdslaapkamer is gelegen in het gerenoveerde achterhuis dat met een klein niveauverschil te bereiken is. Doordat de kap bij de renovatie in 2017 omhoog is gebracht, isolatie is toegepast en een grote raampartij (dubbele beglazing) aan de achterzijde is geplaatst betreft het hier een zeer comfortabele en ruime kamer. De ruimte kent eenzelfde afwerking als de overige twee slaapkamers en beschikt over diverse inbouwkasten.

Badkamer
Vanuit de gang is de nieuwe badkamer bereikbaar. Een compact geheel en keurig ingericht met een ligbad, een stortdouche, wandcloset en wastafelmeubel. Middels het dakraam komt de nodige natuurlijke ventilatie en licht de ruimte binnen. De ruimte is deels betegeld waarbij onder de vloer vloerverwarming is aangebracht.

Buiten
Heerlijk wonen midden in de natuur. De woning is gelegen in een bosrijke omgeving en beschikt over een perceel van circa 984m². Op dit perceel, grotendeels ingericht als zijnde bostuin, zijn naast de woning tevens een riante vrijstaande schuur en een kippen-/konijnenverblijf aanwezig. Een deel van de tuin is voorzien van een gazon en een grote oprit.

Schuur
De goed onderhouden vrijstaande schuur, welke eveneens een rijksmonument betreft, is opgedeeld in twee delen. Het hoofdgedeelte is ruim van opzet en beschikt onder meer over dubbele deuren aan voor- en achterzijde, een zijdeur en een hooizolder met hooiluik aan de achterzijde. Aan het hoofdgedeelte is de aanbouw gesitueerd. Deze is toegankelijk middels houten deuren aan de voorzijde en achterzijde, maar is tevens binnendoor vanuit het hoofdgedeelte bereikbaar. In de aanbouw is een mancave gecreëerd welke is voorzien van een sfeervolle kachel. De vloer is van beton en de kap van de schuur is gedekt met pannen waarop zonnepanelen zijn geplaatst.

Oosterhout en omgeving
De gemeente Oosterhout bestaat uit de stad Oosterhout en de drie dorpskernen Den Hout, Oosteind en Dorst. Oosterhout is een gezellige en sfeervolle stad met een prachtig historisch stadshart. Op de markt bevindt zich de dominante St. Jansbasiliek, aan de rand van het stadspark liggen de zogenaamde ‘Slotjes” (voormalige kasteeltjes) en in het centrum zijn oude straatjes en monumentale panden te vinden. Vertier vindt u in de Oosterhoutse musea en in recreatieparken, maar natuurlijk ook in familiepark De Efteling en Safaripark De Beekse Bergen. In de uitgestrekte bossen aan de rand van de stad (waaronder de Vrachelse Heide en Boswachterij Dorst) is het heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden of picknicken. Alle benodigde voorzieningen en uitvalswegen zijn vanuit deze locatie snel en eenvoudig bereikbaar. Oosterhout heeft een gunstige ligging ten opzichte van de A27 (Utrecht-Breda), de A58 (Bergen op Zoom – Eindhoven) en de A59 (Zonzeel – ‘s-Hertogenbosch).

Specificaties
Soort woonhuis Eengezinswoning, vrijstaande woning
Woonoppervlakte 131 m2
Overige inpandige oppervlakte 3 m2
Perceeloppervlakte 984 m2
Externe bergruimte 239 m2
Inhoud 520 m3
Indeling
Aantal slaapkamers 4
Aantal verdiepingen 3
Voorzieningen Dakraam, tv kabel, rookkanaal
Energie
Isolatie Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, gedeeltelijk dubbel glas
Warm water C.v.-ketel
Buitenruimte
Ligging Aan bosrand, aan rustige weg, beschutte ligging, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving
Tuin Tuin rondom
Achtertuin 141 m2 (13m diep en 11m breed)
Garage Vrijstaande stenen garage

Neem contact met ons op

Vrijblijvend meer weten over Tilburgse Baan 5 in OOSTERHOUT? Aarzel niet en neem contact met ons op via onderstaand formulier.


 

* Deze velden zijn verplicht

Player wordt geladen...

Voorzijde / Straatbeeld
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Voorzijde / Straatbeeld
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Tuin
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Hal
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Keuken
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Woonkamer
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Werk-/speelkamer
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Overloop
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Hoofdslaapkamer
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Slaapkamer
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Slaapkamer
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Badkamer
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Schuur - binnenzijde
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Schuur - binnenzijde (zolder)
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

www.klijsen.nl maakt gebruik van cookies - lees meer of sluit deze melding