Klijsen Makelaardij
Naar de homepagina Menu

Uw nieuwe woning?

Terug naar het overzicht

OOSTERHOUT Monnikendreef 12 A

Fantastische ligging.....

Heerlijk rustig en landelijk gelegen te midden van de Heilige Driehoek, met een geweldig vrij uitzicht! Op deze locatie krijgt u zowaar het vakantiegevoel!
De op het perceel gesitueerde woning is gedateerd en behoeft enig opknapwerk. U zou er ook voor kunnen kiezen om ter plaatse uw eigen nieuwe droomhuis te realiseren.

De Heilige Driehoek in Oosterhout bestaat uit een aaneengesloten gebied (112 ha) met als kern drie aan elkaar grenzende kloostercomplexen: Sint Catharinadal, de Onze Lieve Vrouweabdij en de Sint Paulusabdij. Daaromheen liggen tuinen, landerijen en monumentale boerderijen, gesitueerd in een historisch patroon van waterlopen en houtwallen. Aan de oostkant vormt de A27 een duidelijke grens. In het groen achter de Paulusabdij ligt de zuidgrens. De bebouwing in Slotjes Oost en het Nonnenveld vormt de westgrens en de Veerse weg bakent het gebied af aan de noordkant. Het gebied ontleent haar naam aan de enigszins driehoekige vorm en natuurlijk aan de drie monumentale abdijen die het gebied herbergt. Het gebied is een beschermd stadsgebied.

Deze vrijstaande woning met inpandige garage en voorzieningen voor een honden- en kattenpension, carport, twee tuinhuizen en een overdekte stalling kent een ideale ligging. Zeer centraal gesitueerd ten opzichte van winkels, scholen, het stadscentrum en de uitvalswegen. Maar bovenal te midden van het groen gesitueerd!

Vrijstaande woning, weliswaar gedateerd, maar met een prima indeling......

Alle ruimten in deze woning zijn op de begane grond gesitueerd. Alleen de bergzolder met dakraam, welke via buitenom vanuit de berging middels een losse trap te bereiken is, is op de verdieping gelegen. Vanuit de entree/hal met tegelvloer heeft u toegang tot de woonkamer enerzijds en de woonkeuken anderzijds.

Woonkamer
De woonkamer is ruim van opzet en is voorzien van twee sfeervolle houtkachels, de meterkast, granol wanden, stucwerk plafond en vloerbedekking. De houten kozijnen zijn voorzien van dubbele beglazing.

Slaapkamers
Aansluitend aan de woonkamer zijn twee royale slaapkamers gesitueerd. De hoofdslaapkamer heeft door de aanwezigheid van het grote raam (houten kozijn met dubbel glas) een prettig vrij uitzicht over de weide en is afgewerkt met vloerbedekking, een stucwerk plafond en spuitwerk wanden. De tweede slaapkamer is eveneens voorzien van vloerbedekking en beschikt daarnaast over een schrootjes plafond, geïsoleerde voorzetwanden en twee vaste kasten. De houten kozijnen in deze ruimte zijn deels voorzien van dubbel glas.

Woonkeuken
De woonkeuken is wellicht het fijnste plekje in de woning. Naast de L-vormige keukenopstelling (2001) met diverse inbouwapparatuur biedt de keuken voldoende ruimte voor het plaatsen van een eettafel en door de aanwezigheid van het grote raam (hout en dubbel glas) heeft u een fantastisch vrij uitzicht over de aangrenzende weide en een zeer prettig lichtinval ter plaatse. De buitendeur geeft toegang tot het terras. De ruimte is afgewerkt met een laminaatvloer. Vanuit de keuken zijn bereikbaar de bijkeuken met opstelling van de CV-ketel en aangrenzend de deels betegelde toiletruimte en badkamer. De badkamer is eveneens deels betegeld en is ingericht met een ligbad, wastafel en aansluitingen voor de wasapparatuur.

Buiten
De woning is tezamen met een aanbouw / voormalige dierenpensionruimte, twee tuinhuizen, een carport en een overkapping op een perceel van ruim 1100m2 gelegen. Het perceel kenmerkt zich door de aanwezigheid van de diverse bomen, struiken en de lange, middels een sierpoort af te sluiten oprit. Vanaf het perceel heeft u een fantastisch vrij zicht over de omringende natuur.

Aanbouw / Voormalig dierenpension
Middels openslaande deuren is de voormalige pensionruimte bereikbaar. Dit voorste, deels betegelde deel is bruikbaar als garage. De ruimte is voorzien van verwarming, een wateraansluiting en een systeemplafond. Vanuit hier zijn een verblijfsruimte en een keuken bereikbaar. De deels betegelde verblijfsruimte beschikt over zes hokken, een deur naar de buitenren, aansluitingen voor de hogedrukspuit en een systeemplafond. De keuken beschikt over eenzelfde afwerking als de garage en is verder voorzien van een eenvoudig keukenblok, een boiler voor warm water en een radiator. Vanuit hier heeft u toegang tot de tweede verblijfsruimte. Deze is voorzien van tien hokken, een radiator en beschikt over een zelfde afwerking als de eerste verblijfsruimte. Achter de keuken is een tussenpotaal gesitueerd welke toegang geeft aan een kleine berging / hal met deelbare deur richting het aangebouwde kattenren. Deze gehele aanbouw beschikt over een tegelvloer, systeemplafonds en deels stucwerk wanden. De kozijnen zijn grotendeels van hout en voorzien van enkele beglazing. Sommige kozijnen zijn van staal.

Bijgebouwen
Er is niet alleen een woning met aanbouw / voormalig dierenpension gesitueerd op het perceel, maar u treft tevens in de tuin aan de voorzijde een aangebouwde berging, vier hondenhokken en een groot houten tuinhuis aan. De aangebouwde berging is voorzien van een verdieping met een pannen gedekt zadeldak met dakraam (dubbel glas). Dit tuinhuis is zowel binnen als buiten voorzien van verlichting en is ideaal voor het opbergen van tuinmateriaal. Een tweede, kleiner tuinhuis is langs de oprit gesitueerd en achter op het terrein zijn een carport en een overkapping aanwezig. Deze overkapping, voorzien van een golfplaten dak, was voorheen een schuur voor vee. De mestput is nog aanwezig.

Kenmerken
Type woning: Vrijstaande woning
Bouwjaar woning: Circa 1930
Inhoud woning: Circa 700 m3
Gebruiksoppervlakte wonen: Circa 102 m2
Overige inpandige ruimte: Circa 95 m2
Gebouwgebonden buitenruimte: Circa 22 m2
Externe bergruimte: Circa 21 m2

Percelen kadastraal bekend als: Gemeente Oosterhout, sectie G, nummer 2431, oppervlak circa 05 a 40 ca
Gemeente Oosterhout, sectie G, nummer 2642, oppervlak circa 02 a 75 ca
Gemeente Oosterhout, sectie G, nummer 2665, oppervlak circa 02 a 92 ca
Tezamen groot oppervlak circa 11 a 07 ca (eventueel meer grond bij te kopen)

Nutsvoorzieningen: Aangesloten op gas, water, riolering, elektra en CAI-aansluiting;
Isolatie: Het platte dak is geïsoleerd, wanden zijn rondom voorzien van voorzetwanden met isolatie. Houten kozijnen waarin deels dubbele beglazing.
Verwarming en warm water: Door middel van een CV-ketel. Merk Daalderop Comifort 38/80+, bouwjaar 2007
Bestemming: Huidige bestemming “bedrijf” doordat verkoper een honden- en kattenpension exploiteerde. De gemeente wil graag, op ons verzoek, de bestemming ‘Wonen’ en ‘Tuin’ opnemen in het in voorbereiding zijnde nieuwe bestemmingsplan (‘Leijsenakkers 2019’)
Ligging: Op rustige locatie, vrij uitzicht, buiten bebouwde kom. Centraal gesitueerd ten opzichte van winkels, scholen, stadscentrum en uitvalswegen.
Algemeen: De woning is gedateerd en behoeft enig opknapwerk.

Specificaties
Bouwgrond 1.107 m2 perceeloppervlak
Ligging Aan rustige weg, vrij uitzicht, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen

Neem contact met ons op

Vrijblijvend meer weten over Monnikendreef 12 A in OOSTERHOUT? Aarzel niet en neem contact met ons op via onderstaand formulier.


 

* Deze velden zijn verplicht

www.klijsen.nl maakt gebruik van cookies - lees meer of sluit deze melding