Klijsen Makelaardij
Naar de homepagina Menu

Uw nieuwe woning?

Terug naar het overzicht

CHAAM Gilzeweg 45

Eengezinswoning, vrijstaande woning

Woonboerderij met stallen op zeer riant perceel…..

Aan de rand van Chaam op circa 5 minuten afstand van winkels, scholen en sportaccommodaties (voetbal, tennis, paardrijden) gelegen, maar ook ideaal gesitueerd ten opzichte van steden zoals Tilburg, Breda en Turnhout. Het centrum van zowel Tilburg als Breda is in circa 20 autominuten bereikbaar; Turnhout in circa 30 minuten.

Deze woonboerderij is eenvoudig afgewerkt en verdient een algehele renovatie / modernisatie om weer te voldoen aan de eisen van deze tijd, maar biedt u zeer zeker mogelijkheden. Naast het woongedeelte beschikt de boerderij over twee stallen; een aangebouwd en een vrijstaand. Verder behoort bij de woning een moestuin, een kas en een riante weide met twee grote bomen. Vanaf de voorzijde heeft een fijn vrij uitzicht.

Kenmerken
Type woning: Vrijstaande woonboerderij met aangebouwde en vrijstaande stal
Bouwjaar: Woning circa 1950
Inhoud woning: Circa 1.656 m3 (inclusief aangebouwde stal)
Gebruiksoppervlakte wonen: Circa 145 m2
Overige inpandige ruimte: Circa 304 m2
Externe bergruimte: Circa 363 m2
Percelen, kadastraal bekend als: Gemeente Chaam, sectie K, nummer 488, groot 1 ha 00 a 40 ca (10.040m2)
Nutsvoorzieningen: Aangesloten op water, elektra, gas, riool en cai
Isolatie: De woning is voorzien van houten kozijnen waarin deels dubbele beglazing
Verwarming: Geen centrale verwarming;
De woning beschikt over gaskachel (woonkamer) en een allesbrander (keuken)
Warm water: Middels een boiler - merk Inventum - 80 L - huur
Bestemming: Agrarisch - Agrarisch bedrijf
Ligging: Buitengebied, landelijk gelegen, aan rustige weg
Op korte afstand van voorzieningen en uitvalswegen
Bijzonderheden: De woning verdient renovatie / modernisatie.
Houtwerk buitenzijde behoeft aandacht.
Het object bevat asbesthoudende materialen.

De indeling

De boerderij verdient dan wel een algehele renovatie/modernisatie, de indeling is echter prima te noemen. Vanuit de zijentree heeft u toegang tot de gang met meterkast en trapopgang. De gang, afgewerkt met een tegelvloer, lambrisering ter plaatse van de wanden en een zachtboard plafond, geeft toegang tot de woonkamer en de slaap-/werkkamer.

Woonkamer
De woonkamer is een royale en zeer comfortabele leefruimte. De ruimte is voorzien van een gaskachel en afgewerkt met een houten vloer waarop zeil, een platen plafond en behang wanden. De grote raampartijen (houten kozijnen voorzien van dubbele beglazing) zorgen voor voldoende lichtinval en bieden een vrij uitzicht over de velden aan de voorzijde. De kamer geeft direct toegang tot de keuken.

Woonkeuken
Eveneens ruim van opzet is de keuken. Hier kunt u naast het recht opgestelde interieur en de allesbrander nog een grote tafel kwijt. Het eenvoudige interieur bestaat uit diverse kastjes, een dubbele RVS spoelbak en als inbouwapparatuur een gaskookplaat, afzuigkap en koelkast. Boven de aanrecht is een groot raam gesitueerd waardoor een prettig zicht heeft over de moestuin en het achtergelegen terrein. De ruimte is afgewerkt met een tegelvloer, deels betegelde wanden en een platen plafond. Verder zijn vanuit de keuken de praktische kelder, de slaap-/ werkkamer en de bijkeuken bereikbaar.

Slaap-/werkkamer
De slaap-/werkkamer is aan de achterzijde van de woning gelegen en toegankelijk via de gang en de keuken. Deze ruimte is thans in gebruik als slaapkamer, maar tevens zeer geschikt als kantoor-, hobby- of speelruimte. De kamer is afgewerkt met zeilvloerbedekking, behang wanden en een platen plafond.

Vervolg begane grond en verdieping......

Bijkeuken / Badkamer / Toiletruimte
Naar Brabants gebruik komt u veelal achterom de woning binnen. Hier is dat de bijkeuken met aangrenzend de keuken, badkamer, toiletruimte en voormalige koeienstal. De ruimte is afgewerkt met een tegelvoer en beschikt over de aansluitingen voor de wasmachine en de opstelling van de boiler (Inventum, 80L - huur). De badkamer is eenvoudig afgewerkt en is voorzien van een douchehoek en vaste wastafel. De volledig betegelde toiletruimte beschikt over een staand toilet.

Eerste verdieping
Vanuit de overloop met lambrisering, vloerbedekking en een platen plafond, heeft u toegang tot 4 ruime slaapkamers. Ook de vliering is middels een luik vanaf de overloop te bereiken. Het raam (houten kozijnen, dubbel glas) in de zijgevel zorgt voor een prettig lichtinval. De vier slaapkamers zijn allen ruim van opzet. Twee zijn voorzien van een dakkapel en drie beschikken er over een vaste kast. De grootste slaapkamer is aan de achterzijde gesitueerd en biedt via de dakkapel een prettig vrij uitzicht over het achtergelegen terrein. De slaapkamer aan de voorzijde, eveneens met dakkapel, biedt zicht over de weilanden.

Rondom de boerderij

Direct grenzend aan de woning is een voormalige koeienstal gesitueerd.Tevens is er op het perceel een vrijstaande schuur (voorheen varkensstal, kippenhok, opslagruimte) en een kas aanwezig. Het perceel is verder ingericht met een weide, moestuin en diverse hoge bomen.

Schuur I – aangebouwd
Deze voormalige koeienstal is opgedeeld in diverse ruimten. Het grootste deel biedt ruimte voor het plaatsen van circa 20 koeien en beschikt over een mestgoot en een schuurdeur richting het achterliggende terrein. Het betreft hier een zeer lichte ruimte door de aanwezigheid van de diverse raampartijen (enkele beglazing). Direct grenzend aan het grote gedeelte van de stal is aan de voorzijde het melklokaal gesitueerd en aan de achterzijde een paardenstal (2 paardenboxen), een kalverenbox en een opslagruimte. Het melklokaal beschikt over een tegelvloer, deels betegelde wanden, een uitstortgootsteen, een eigen stoppenkast en een deur naar buiten (straatzijde). Middels twee afsluitbare trapopgangen is de riante hooizolder met aansluitend twee bergruimten bereikbaar. Vanuit een van de twee bergruimten is er toegang tot de zolder. De begane grond vloer is van beton, wanden uit metselwerk opgetrokken en het dak is gedekt met pannen, niet geïsoleerd. Aan de voorzijde van de woning, ter hoogte van de schuur, zijn voormalige ondergrondse mestputten aanwezig (niet meer in goede staat).

Schuur II - vrijstaand
De riante vrijstaande schuur is naast de woning gelegen en is in drie delen opgesplitst. Het voorste deel is voorzien van openslaande deuren en een separate loopdeur en werd voorheen gebruikt voor materiaalopslag. Achtereenvolgens nog twee ruimten welke gebruikt werden voor het plaatsen van varkens, jongvee en kippen. De schuur is opgetrokken uit metselwerk wanden, heeft een betonnen vloer en een deels pannen en een deels golfplaten dak waarvan de balken en spanten in het zicht zijn. De golfplaten dakbedekking is asbesthoudend. De betonnen kozijnen zijn voorzien van enkele beglazing.

Specificaties
Soort woonhuis Eengezinswoning, vrijstaande woning
Bouwjaar 1950
Woonoppervlakte 145 m2
Overige inpandige oppervlakte 304 m2
Perceeloppervlakte 10.040 m2
Externe bergruimte 363 m2
Inhoud 1.656 m3
Indeling
Aantal slaapkamers 5
Aantal verdiepingen 2
Voorzieningen Tv kabel, rookkanaal
Energie
Isolatie Dubbel glas
Warm water Elektrische boiler huur
Buitenruimte
Ligging Aan rustige weg, vrij uitzicht, landelijk gelegen
Tuin Tuin rondom
Garage Garage mogelijk, parkeerplaats

Neem contact met ons op

Vrijblijvend meer weten over Gilzeweg 45 in CHAAM? Aarzel niet en neem contact met ons op via onderstaand formulier.


 

* Deze velden zijn verplicht

www.klijsen.nl maakt gebruik van cookies - lees meer of sluit deze melding