Klijsen Makelaardij
Naar de homepagina Menu

Wonen en werken op het platteland

Terug naar het overzicht
RIJEN Dongenseweg ong
/ Losse grond

Dongenseweg te Rijen

Perceel landbouwgrond met eigen toegangspad van en naar de verharde openbare Dongenseweg.
Gelegen tussen Dongen en Rijen.

Een perceel cultuurgrond, zandgrond, gelegen aan de Dongenseweg te Rijen. De grootte van het perceel is circa 2 hectare, verrekening over- en ondermaat na kadastrale splitsing. Het perceel cultuurgrond ligt in het buitengebied van het dorp Rijen, gelegen in de gemeente Gilze en Rijen.

Gilze en Rijen is een gemeente ten zuidwesten van Tilburg in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. De gemeente telt 26.399 inwoners (31 mei 2018, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 65,69 km2. De gemeentenaam is ontleend aan een in 1524 gestichte parochie, maar het woordje ‘en’ wordt vaak weggelaten: men zegt en schrijft ‘Gilze-Rijen’. Dit is wél de naam van het station aan de zuidzijde van Rijen aan de Spoorlijn Breda-Eindhoven en de in het centrum van de gemeente liggende vliegbasis Gilze-Rijen. Gilze en Rijen liggen hemelsbreed vier kilometer uit elkaar, maar over de weg via Hulten, is het 5,5 kilometer, omdat de Molenschotse Heide en vliegbasis Gilze-Rijen en de A58 ertussenin liggen. Vóór de vestiging van de vliegbasis was dit niet het geval en liep er een nagenoeg rechte weg naar Gilze over de Nerhovensche Heide. Het bedevaartsplaatsje Molenschot ligt westelijk, het verst van Tilburg. Gilze en Hulten, dat in de oorlog grotendeels verwoest werd, liggen sinds de laatste uitbreiding van de Reeshof dichter bij het Tilburgse woongebied dan bij Rijen of Molenschot.

De gemeente is over autosnelwegen bereikbaar via de A58 en A27. Daarnaast is tevens de N282 een belangrijke doorgaande weg door de gemeente, daar deze de voornaamste wegverbinding is (naast de autosnelweg) tussen Breda en Tilburg. Een andere belangrijke weg in de gemeente is de N260 vanaf de Ring Tilburg via Hulten en Gilze naar Alphen en Baarle-Nassau.

Specificaties
Hoofdfunctie Losse grond
Oppervlakte veldkavel 2 ha
Losse grond
Type land Bouwland
Grondsoort Zand

Neem contact met ons op

Vrijblijvend meer weten over Dongenseweg ong in RIJEN? Aarzel niet en neem contact met ons op via onderstaand formulier.


 

* Deze velden zijn verplicht