Klijsen Makelaardij
Naar de homepagina Menu

Wonen en werken op het platteland

Terug naar het overzicht
RAAMSDONK Wielstraat ong
/ Losse grond

Ten zuiden van het Halvenzolenpad bieden wij een vijftal kavels landbouwgrond aan. De kavels zijn in het buitengebied gelegen en centraal gesitueerd ten opzichte van Raamsdonk en Waspik. De percelen zijn thans in gebruik als grasland.

Het betreft de navolgende percelen:
Gemeente Raamsdonk, nummer 340, sectie I, grootte circa 01.68.20 ha.
Gemeente Raamsdonk, nummer 341, sectie I, grootte circa 02.33.10 ha.
Gemeente Raamsdonk, nummer 342, sectie I, grootte circa 02.17.70 ha.
Gemeente Raamsdonk, nummer 288, sectie I, grootte circa 00.66.10 ha.
Gemeente Raamsdonk, nummer 289, sectie I, grootte circa 04.48.80 ha.

Type grond: Lichte kleigrond
Bestemming: Agrarisch
Huidig gebruik: Grasland

Raamsdonk en omgeving
Raamsdonk (of: Raamsdonk-Dorp, Raamsdonks: Rammesdoenk) is een dorp in de gemeente Geertruidenberg. Het is het meest westelijk gelegen dorp van de Langstraat. Oorspronkelijk vormde Raamsdonk, samen met de kernen Raamsdonksveer en Keizersveer, de gemeente Raamsdonk. In 1997 werd deze gemeente bij de gemeente Geertruidenberg gevoegd. Het aantal inwoners van Raamsdonk bedraagt ongeveer 2.090 (2018). De meerderheid van de inwoners is katholiek, naast een protestantse minderheid. Raamsdonk ligt tussen Raamsdonksveer en Waspik. Andere nabijgelegen kernen zijn ‘s Gravenmoer en Hank. De dichtstbijzijnde grote steden zijn Oosterhout en Breda. Het langgerekte Raamsdonk ligt op een zandrug die uitsteekt boven het laaggelegen omliggende land dat oorspronkelijk uit veengrond bestond en waar vroeger turf gewonnen werd. Het dorp werd door de Langstraatspoorlijn (thans het Halvezolenpad), doorsneden. Ten zuiden van het dorp loopt de Donge, en ten westen ligt een uitwateringskanaal van de Donge, waarop ook de ‘s Gravenmoerse Vaart uitwatert en dat in het Zuiderafwateringskanaal uitkomt. Dit mondt bij Keizersveer in het Oude Maasje uit. Raamsdonk wordt tegenwoordig vooral door landbouwgebied omringd.

Specificaties
Hoofdfunctie Losse grond
Oppervlakte veldkavel 11 ha 33 a 90 ca
Losse grond
Type land Grasland
Grondsoort Klei

Neem contact met ons op

Vrijblijvend meer weten over Wielstraat ong in RAAMSDONK? Aarzel niet en neem contact met ons op via onderstaand formulier.


 

* Deze velden zijn verplicht

www.klijsen.nl maakt gebruik van cookies - lees meer of sluit deze melding