Klijsen Makelaardij
Naar de homepagina Menu

Wonen en werken op het platteland

Terug naar het overzicht
LOON OP ZAND Bergstraat 55
/ Overig agrarisch, agrarisch

Een unieke locatie, gelegen midden in natuur- / bosgebied “Huis ter Heide” op een perceel van ruim 2,5 ha groot, met ruime mogelijkheden, voor paardenhouderij en of recreatieve doeleinden.

Een fijne rustige plek midden in de natuur met zeer goede uitrijmogelijkheden, maar toch slechts op 750 meter van het centrum van Loon op Zand en de kernen Kaatsheuvel en De Moer in de nabijheid. Maar ook op gunstige afstand van Tilburg en ‘s-Hertogenbosch gesitueerd.

De woning beschikt over voldoende inhoud, maar verdient wel enige modernisering. Door de extra kamer met eigen entree en aangrenzende badkamer is de woning ideaal voor mantelzorg of maakt het mogelijk om kantoor- of werkruimte aan huis te hebben.

Op het riante perceel zijn tevens een aantal voormalige bijgebouwen aanwezig. Het gebruik en de bestemming van de aanwezige opstallen lichten wij u graag persoonlijk toe.

Wellicht is het mogelijk een extra bouwkavel / woning te realiseren. Hiertoe loopt reeds overleg met de betrokken gemeente. Ook hierover kunnen wij u informeren.

De aanwezige voormalige bedrijfsgebouwen betreft kasconstruktie en zijn snel en eenvoudige te slopen.
Er is een indicatie van de sloopkosten voorhanden.

Een woning met mogelijkheden…..

De begane grond bestaat uit fijne verblijfsruimtes en beschikt onder meer over een ruime woonkamer met aanbouw en open keuken, een praktische bijkeuken, een slaap-/werkkamer met aangrenzende, rolstoelvriendelijke badkamer en een aangebouwde garage.

Entree / Hal / Toiletruimte
Vanuit de oprit heeft u middels een niveauverschil toegang tot de entree. Hier komt u binnen in de hal, welke is afgewerkt met een laminaatvloer, metselwerk wanden en schrootjesplafond. In de hal is de meterkast (voldoende groepen en aardlekschakelaar), de trapopgang en de toiletruimte gesitueerd. De deels betegelde toiletruimte is gedateerd en beschikt over een staand toilet en fonteintje. De hal geeft toegang tot de woonkamer en tot de keuken.

Woonkamer
Aan de voorzijde van de woning is de woonkamer gesitueerd. Deze fijne ruimte beschikt over een stookkanaal / open haard en is afgewerkt met een laminaatvloer en balken plafond. De kamer staat in open verbinding met de aanbouw welke over de gehele breedte van de woonkamer en keuken is geplaatst. Deze aanbouw is zeer licht, beschikt over openslaande tuindeuren en een laminaatvloer waaronder vloerverwarming is aangebracht. Verder is de ruimte strak afgewerkt met stucwerk wanden en plafond. De aanbouw is geïsoleerd en voorzien van dubbele beglazing in houten kozijnen. De houten kozijnen van de woningen hebben enkel glas.

Keuken
Zowel vanuit de hal als vanuit de aanbouw is de open keuken bereikbaar. Hier treft u een L-vormig keukeninterieur aan. Het interieur bestaat uit voldoende boven- en onderkastjes, een natuurstenen aanrechtblad met RVS spoelbak en inbouwapparatuur zoals keramische kookplaat, vlakafzuigschouw en magnetron.

Gang / Bijkeuken
Vanuit de keuken heeft u middels een schuifdeur toegang tot een gang welke op zijn beurt toegang geeft aan de bijkeuken en de slaapkamer met aangrenzende badkamer. De bijkeuken is voorzien van een werkblad met RVS spoelbak waaronder de aansluitingen voor de wasapparatuur zijn gesitueerd. De ruimte is afgewerkt met stucwerk wanden en plafond, een tegelvloer en beschikt over een buitendeur uitkomend op het terras.

Slaapkamer / Badkamer
Het halletje geeft tevens toegang tot de slaapkamer met aangrenzende badkamer. De slaapkamer heeft een prima formaat en beschikt over een eigen entree, waardoor deze ruimte eveneens als kantoorruimte of salon aan huis te gebruiken zou zijn. Direct grenzend aan de slaapkamer en middels een schuifdeur af te sluiten is de badkamer gesitueerd. Deze is volledig betegeld, voorzien van een schuurwerk plafond en rolstoelvriendelijk ingericht met een hangend closet, wastafel, douchehoek en mechanische en natuurlijke ventilatie. Het houten kozijn beschikt over dubbele beglazing. Tevens is via de slaapkamer, welke is afgewerkt met een tegelvloer, stucwerk wanden en een balkenplafond, de kelder toegankelijk.

Kelder / Garage
Zeer ruim kunt u de kelder wel noemen. De ruimte is in drie gedeeltes opgesplitst waarbij de grootste, voorzien van tegelvloer, ingericht zou kunnen worden als bijvoorbeeld prive-bioscoop of poolruimte, al dan niet met privébar. Een van de twee kleinere ruimtes is de technische ruimte alwaar de CV-ketel staat opgesteld (merk Remeha Calenta). De andere ruimte zou u bijvoorbeeld kunnen gebruiken als provisie- of wijnkelder.
Extra berg- of stallingsruimte heeft u in de aangebouwde garage. Deze is voorzien van een sectionaalpoort aan de voorzijde en een loopdeur aan de achterzijde.

......en de indeling van de verdiepingen

Vanuit de hal heeft u toegang tot de eerste verdieping bestaande uit vier slaapkamers, een ruime badkamer en een luik richting de tweede verdieping.

Overloop
Wanneer u bovenkomt treft u de overloop welke toegang verschaft aan een 4-tal slaapkamers en een praktische tweede badkamer. De overloop is afgewerkt met een laminaatvloer, heeft metselwerk wanden en een schrootjes plafond.

Slaapkamers
Op de verdieping zijn vier slaapkamers aanwezig. Twee kamers aan de voorzijde en twee aan de achterzijde. De kleinste kamer (voor) beschikt over een Velux dakraam. De twee kamers aan de rechterzijde, zowel voor als achter, hebben een Frans balkon. Verder zijn alle kamers voorzien van vaste kasten, een laminaatvloer, stucwerk wanden en schrootjes plafond. Vanuit de slaapkamer rechtsvoor heeft u middels een luik voorzien van een vlizotrap toegang tot een ruime bergzolder.

Badkamer
Weliswaar gedateerd, maar compleet. te noemen. Deze tweede badkamer is grotendeels betegeld, voorzien van een schrootjes plafond en ingericht met een staand toilet, bidet, ligbad met douchemogelijkheid, een wastafel en een wasmachine-aansluiting.

Buiten
Het gehele terrein is volledig omheind. Rondom de woning is een onderhoudsvriendelijke tuin met riante oprit gesitueerd. De woning en de bedrijfsgebouwen zijn goed met diverse voertuigen toegankelijk middels eenvoudige aanwezige bestrating.

Loods
De grote loods op het terrein is uit metselwerk opgetrokken en aan voor- en achterzijde voorzien van rabatdelen. Het dak is belegd met asbestvrije golfplaten en de vloer is van beton. De loods is toegankelijk via een grote sectionaalroldeur (op de kop), dubbele openslaande deuren (achterzijde) en twee gewone toegangdeuren (voor- en rechterzijde). Intern is de loods opgedeeld. Zo treft u naast de grote stallings-/werkruimte een aantal kantoor-/bergruimten aan. De kantoorruimten, tevens bereikbaar middels een deur aan de voorzijde, zijn allen voorzien van een kunststof kozijn waarin dubbele beglazing, een tegelvloer, een balken plafond en metselwerk wanden. Het bijgebouw beschikt over elektra, water, een eigen stoppenkast.

Overige opstallen
Direct aan de loods aangebouwd is een bergruimte opgetrokken uit damwandprofielen. De ruimte is toegankelijk middels een tweetal schuifdeuren. Verder op het terrein treft u een drietal riante kassen (voormalige nertsenverblijven) aan. Deze ruimtes zijn voorzien van een betonvloer en beschikken over een systeem waarbij de mestafvoer ondergronds naar de gierkelder wordt getransporteerd.
Verder treft u op het terrein een aantal silo’s, een bezinetank en een mestplaat aan. Aan de voorzijde van het perceel is een dierenweidje gesitueerd en aan de linkerzijde een maisveld.
Vanaf de weg is het volledig omheinde terrein via een elektrisch bedienbare poort toegankelijk. De oprit beschikt over parkeermogelijkheid voor meerdere auto’s. Tussen de woning en het terrein met de bijgebouwen is eveneens een hekwerk met separate toegangspoort geplaatst.

Kenmerken
Type woning: Vrijstaande woning

Bouwjaar: woonhuis circa 1980
Inhoud woning: Circa 1.047 m3
Gebruiksoppervlakte wonen: Circa 201 m2
Overige inpandige ruimte: Circa 114 m2
Externe bergruimte: Circa 592 m2

Percelen, kadastraal bekend als:
Gemeente Loon op Zand, sectie K, nummer 2587, groot 14.00 ha
Gemeente Loon op Zand, sectie K, nummer 2588, groot 2.27.45 ha
Gemeente Loon op Zand, sectie K, nummer 2429, groot 11.40 ha
Totaal groot 2.52.85 ha

Nutsvoorzieningen: Aangesloten op water, gas, elektra, riolering en cai
Isolatie: Gedeeltelijk dubbele beglazing
Bestemming: Agrarisch met waarden; plattelandswoning
Ligging: Aan rustige weg, centraal in een natuurgebied en op korte afstand van Loon op Zand en de uitvalswegen richting Tilburg en ‘s-Hertogenbosch.
Bijzonderheden: De woning is een zogenaamde “ plattelandswoning” , dit is een woning die voorheen een agrarische bedrijfswoning was, maar is afgesplitst van het agrarisch bedrijf om gebruikt te worden als woning voor personen die niet functioneel verbonden zijn met het agrarisch bedrijf. De nabij gelegen agrarische loodsen worden zelfstandig geëxploiteerd.

Specificaties
Hoofdfunctie Overig agrarisch
Nevenfunctie Agrarisch
Oppervlakte veldkavel 2 ha 38 a 85 ca
Oppervlakte huiskavel 14 a
Woonruimte
Aantal bedrijfswoningen 1
Inhoud 1047 m3
Bouwjaar 1980

Neem contact met ons op

Vrijblijvend meer weten over Bergstraat 55 in LOON OP ZAND? Aarzel niet en neem contact met ons op via onderstaand formulier.


 

* Deze velden zijn verplicht

www.klijsen.nl maakt gebruik van cookies - lees meer of sluit deze melding