Klijsen Makelaardij
Naar de homepagina Menu

Wonen en werken op het platteland

Terug naar het overzicht
DRUNEN Kanaalweg 5
/ Melkveehouderij

Melkveehouderij met ca 42 ha landbouwgrond

Op korte afstand van de bebouwde kom ligt dit onroerend goed bestaande uit onder meer een vrijstaande woning, diverse rundveestallen en gronden. Voorzieningen zijn dan ook in de nabijheid gesitueerd en uitvalswegen richting Tilburg, Breda en ’s-Hertogenbosch zijn eenvoudig en snel bereikbaar.

Plezierig wonen direct nabij het bedrijf, dat kan in deze vrijstaande, goed onderhouden woning. Het woonhuis beschikt over een lichte woonkamer, een sfeervolle woonkeuken met aangrenzend overdekt terras, 5 slaapkamers en een kantoorruimte op de begane grond.
Kanaalweg 7, tweede bedrijfswoning en nr. 9, woonbestemming, zijn beide tevens beschikbaar voor aankoop. De rondom de woning gelegen tuin is fraai aangelegd en biedt zowel aan de voor- als achterzijde een vrij uitzicht over de weilanden. Aan de linkerzijde van de woning zijn de stallen gesitueerd.

Kenmerken
Type bedrijf: Melkveehouderij met bedrijfswoning voor het houden van circa 205 melkkoeien, 155 stuks jongvee en 2 stieren
Bouwjaar bedrijfswoning: 1967, bouwjaar stallen zie beschrijving bedrijfsgebouwen
Inhoud bedrijfswoning: Circa 710 m3
Percelen: Zie totaaloverzicht in de brochure
Nutsvoorzieningen bedrijfswoning: Aangesloten op water, elektra, drukriool, telefoon, glasvezel (wordt thans aangelegd).
Ten behoeve van gas is een eigen tank op het terrein aanwezig. Eigen waterbron drinkwater dieren
Verwarming bedrijfswoning: CV combiketel, merk Nefit Excellent - Ecomline HR, bouwjaar circa 2005. Deels voorzien van vloerverwarming
Warm water: Via CV
Isolatie bedrijfswoning: Grotendeels dubbele beglazing in houten kozijnen
Bestemming: Agrarisch en wonen
Ligging: Buiten de bebouwde kom. Aan rustige weg. Vrij uitzicht.
Milieuvergunning: Besluit d.d. 1 maart 2004 + melding wet milieubeheer 8.19 d.d. 28-03-2017
NB-vergunning: Besluit d.d. 22 juni 2017
Mestopslagcapaciteit: Circa 5.000 m3
Fosfaatrechten bij te kopen. (niet in vraagprijs inbegrepen)
Naastgelegen 2e bedrijfswoning en 3e woning, levende have en machines zijn tevens bij te kopen indien gewenst.

Indeling bedrijfswoning
Op de begane grond treft u fijne verblijfsruimtes aan; deze zijn prettig van formaat, keurig afgewerkt en in 2017 geschilderd (woonkamer en keuken).

Entree/hal
De ruimte beschikt over een tegelvloer, een afsluitbare trapopgang, meterkast (voldoende groepen en aardlek) en garderoberuimte waarboven een vaste kast. De wanden zijn voorzien van lambrisering waarboven stucwerk en ook de plafonds zijn gestuct.

Woonkeuken
Vanuit de hal heeft u toegang tot de gezellige woonkeuken. Het betreft hier een praktische, royale ruimte waar u vele uurtjes zou kunnen vertoeven. Door de aanwezigheid van de openslaande tuindeuren (hout waarin dubbele beglazing) heeft u hier een aangenaam lichtinval en direct toegang tot het overdekte terras. De keukeninrichting is in een rechte opstelling geplaatst en v.v. diverse boven- en onderkastjes, een kunststof aanrechtblad, een RVS spoelbak en als inbouwapparatuur een magnetron, koelkast, oven, elektrische kookplaat, RVS afzuigkap en vaatwasser. Ten behoeve van extra berg-/provisieruimte zijn twee vaste kasten en een verdiepte kelderkast met tegelvloer aanwezig. De keuken kent een keurige afwerking. De PVC vloer dateert van 2016 en is v.v. vloerverwarming. De wanden zijn deels betegeld en het plafond is voorzien van stucwerk.

Woonkamer
Direct aangrenzend aan de woonkeuken is de woonkamer gesitueerd; een comfortabele ruimte met een fijn lichtinval en een fraai zicht op de tuin, wat te danken is aan de grote raampartijen (houten kozijnen waarin dubbel glas) rondom. De mooie houten vloer zorgt voor extra sfeer in de woonkamer.

Portaal-Bijkeuken
Via de keuken is het portaal bereikbaar. Een deels betegelde ruimte, voorzien van twee vaste kasten, die toegang geeft aan de oprit, de badkamer, de geheel betegelde toiletruimte (voorzien van wandcloset en fonteintje), de bijkeuken en een gang richting de kantoorruimte en aangebouwde stalruimte. De bijkeuken beschikt naast de aansluitingen van de wasapparatuur tevens over een uitstortgootsteen, een schrobputje en de opstelling van de CV-ketel (merk Nefit Excellent Ecomline HR–bouwjaar circa 2005). Via de bijkeuken is de tuin bereikbaar. Deze deur is voorzien van een hor.

Badkamer
Deze geheel betegelde badkamer is ruim van opzet en ingericht met een douche, ligbad, wastafel en radiator. Middels een openslaand raam (houten kozijn, enkel glas) wordt de ruimte voorzien van natuurlijke ventilatie.

Kantoorruimte
Vanuit deze royale kantoorruimte heeft u via een raam (houten kozijn, enkel glas) direct zicht op de oprit, extra licht wordt verkregen door de aanwezige lichtkoepel en de afwerking in deze ruimte bestaat uit vloerbedekking, behang wanden en een zachtboard plafond. De ruimte zou eveneens een ideale ruimte zijn als slaapkamer. De badkamer en toiletruimte zijn naastgelegen.

Ook op de verdiepingen voldoende ruimte!
Niet alleen op de begane grond fijne verblijfsruimtes, maar ook op de verdiepingen voldoende ruimte; met in totaal 4 slaapkamers en een praktische badkamer op de eerste en een 5e slaapkamer op de tweede verdieping. De overloop, welke toegang aan de vier slaapkamers, de badkamer en het platte dak verschaft, is voorzien van vloerbedekking, wanden met lambrisering en een platen plafond. De tweede verdieping is vanaf de overloop met een afsluitbare vaste trap te bereiken.

Slaapkamers
De vier slaapkamers zijn allen ruim van opzet, beschikken over functionele vaste kasten en zijn voorzien van houten raamkozijnen waarin dubbele beglazing. Alle slaapkamers zijn afgewerkt met stucwerk wanden. De vloer-en plafondafwerking variëren per kamer.

Badkamer
In 2017 is deze tweede badkamer gerenoveerd waarbij onder meer het plafond is vernieuwd (platen plafond waarin spots zijn aangebracht) en de kitranden zijn vervangen. Hierdoor ziet deze volledig betegelde ruimte er weer uit als nieuw. Verder is de badkamer praktisch ingericht en beschikt over een douche met thermosstaatkraan, een wandcloset en een wastafelmeubel met enkele spoelbak en voldoende kastruimte. Ter plaatse is mechanische ventilatie aanwezig.

Tweede verdieping
Via de afsluitbare, vaste trapopgang heeft u toegang tot de voorzolder welke op zijn beurt weer toegang geeft aan de vijfde slaapkamer. Beide ruimtes zijn voorzien van een dakkapel (hout, dubbele beglazing en voorzien van een hor), praktische bergruimte achter de knieschotten en kennen eenzelfde afwerking met vloerbedekking en gipsplaten wanden en plafonds. Ter plaatse van het plafond in de slaapkamer zijn spots aangebracht.

Buiten
Rondom de woning is een fraai aangelegde, groene tuin gesitueerd. De achtertuin is voorzien van een gezellig overdekt terras, hoge bomen, een gazon en diverse plantenborders met onder meer rododendrons, coniferen en diverse bodembedekkers. De tuin is op het Zuiden gesitueerd en zo ingericht dat u zeer veel privacy heeft en toch kunt genieten van een vrij uitzicht over de aangrenzende weilanden.

Bedrijfsgebouwen
De oprit aan de voorzijde geeft u toegang tot de garage met aansluitend (fietsen-)berging, maar ook de diverse bedrijfsgebouwen, kuilvoeropslagplaatsen en een aantal silo’s die links van de woning zijn gesitueerd. De bedrijfsgebouwen bestaan uit een aangebouwde stalruimte zijnde een jongveestal, een opslag-/werktuigenloods, een stalen mest silo, een ligboxenstal (stal 2), een stal met melklokaal (stal 3/4/5) en een kalverenstal met aangrenzende werktuigenberging en eenlingboxen.

Aangebouwde stalruimte:
Uit metselwerk opgetrokken, houten constructie, asbestvrije dakplaten, gestorte mestputten.
Bouwjaar ca. 1967, aanbouw ca, 1986
In gebruik als jongveestal, kalverenstal, eenlingboxen, hooi-/stro-opslagruimte, garage en fietsenstalling

Opslag-/werktuigenloods:
Damwandplaten wanden, golfplaten dak.
Bouwjaar ca. 2006.
Oppervlakte ca. 16 m x 32 m.
In gebruik als opslag en stallingsruimte voor werktuigen.

Stal 2-Ligboxenstal:
Uit metselwerk opgetrokken, stalen constructie, asbestvrije dakplaten.
Bouwjaar ca. 1975, nieuw golfplaten dak in 2017 geplaatst.
Oppervlakte ca. 21 x 45 m.
Thans in gebruik als kraamstal en voorzien van onder meer ventilatoren, rubberen matten en krachtvoerbakken.
40 ligboxen voor droge koeien.
Aan zowel de voor- als achterzijde van de stal zijn silo’s gesitueerd voor krachtvoer.

Stal 3/4/5: Stal met melklokaal en bergruimte
Uit metselwerk opgetrokken, staalconstructie, asbestvrije dakplaten, betonnen vloer en roosters waaronder gierput.
Direct grenzend en bereikbaar vanuit stal 2.
Bouwjaar respectievelijk 2000, 2004 en 2008.
Voorzien van:
- stalruimte voor ca. 114 melkkoeien en 62 melkkoeien gesitueerd achter de melkstal (176 GVE)
- drie elektrisch bedienbare overheaddeuren
- ventilatoren met vernevelingssysteem (2017)
- rubberen top-matten waaronder matrassen
- krachtvoerboxen
- melklokaal met 20.000 Liter Mueller melktank, uitstortgootsteen en twee boilers, merk inventum.
- machinekamer met warmtewinning, buizenkoeler (t.p.v. zolderruimte), frequentieregelaar, installatie verneveling, vloerverwarmingsunit melkput, toiletruimte (hangend closet) en uitstortgootsteen. Koelinstallatie buiten machinekamer.
- melkstal met onderkelderde wachtruimte t.b.v. 100 koeien, melkput met 2 x 10 zij-aan-zij-opstelling (2009), rapid-exit, automatische koeherkenning, elektronische melkmeters, automatische afname.
- voorraadruimte (voormalige ziekenboeg).

Mestsilo
Stalen mestsilo met afdekking-merk Harvestore
Bouwjaar ca 1991; circa 1000m3

Kalverenstal met aangrenzende werktuigenberging en eenlingboxen
Bouwjaar ca 1968-1991
Uit metselwerk opgetrokken, deels asbesthoudend golfplaten dak, houten schuifdeuren.
In gebruik als ligboxenstal voor circa 30 kalveren (8-9 mndn), 15 eenlingboxen, stal voor kalveren tot 4 mndn en stallingsruimte voor klein materiaal en opstelling pomp t.b.v. eigen waterbron (circa 180 m diep).

Specificaties
Hoofdfunctie Melkveehouderij
Oppervlakte veldkavel 5 ha 63 a 90 ca
Oppervlakte huiskavel 38 ha 36 a 65 ca
Woonruimte
Aantal bedrijfswoningen 1
Inhoud 710 m3
Bouwjaar 1967  (betreft woonhuis)

Neem contact met ons op

Vrijblijvend meer weten over Kanaalweg 5 in DRUNEN? Aarzel niet en neem contact met ons op via onderstaand formulier.


 

* Deze velden zijn verplicht

Player wordt geladen...

www.klijsen.nl maakt gebruik van cookies - lees meer of sluit deze melding